blogpost dieet

Diëten werkt (niet)

Blog  | Diëten werkt (niet)

2 titels en 2 waarheden. Want ik kan met veel overtuiging zeggen: elk dieet werkt! En met nog meer overtuiging: geen enkel dieet werkt…


Een dieet zal jou op korte termijn wellicht goede resultaten opleveren. Je zal voelen dat je broeken minder spannen en dat het getalletje op de weegschaal misschien ook wel daalt. Misschien heb je op een bepaalde dag zelfs je doel bereikt, joehoe! En dan begin je stilletjes aan weer wat meer te snoepen of een glaasje meer te drinken of opnieuw grotere porties te nemen. Want aja, je bent nu toch op je streefgewicht? Helaas zal dat getalletje op de weegschaal weer de hoogte ingaan en je nieuwe broek in een maatje kleiner toch wat lastiger aan gaan. Hoe komt dit? Wel, omdat diëten niet werkt. Op lange termijn werkt enkel wat je kan blijven volhouden. Hoezo, “blijven”? Ja blijven, in principe voor de rest van je leven. En dan noem je het geen dieet, neen dan is het een levensstijl. En een gezondere levensstijl is het enige wat jou zal helpen jouw doel te bereiken op de lange termijn.


Deze nieuwe gewoontes worden je eigen en het wordt geen inspanning meer om op deze manier te eten, drinken, bewegen en leven. En of je dan een low carb eetstijl hebt, aan intermettent fasting doet, shakes drinkt of puntjes telt volgens het Weight Watchers principe, het maakt niet uit. Als het voor jou werkt, op de lange termijn. Het gaat hem over vinden hoeveel en welke voeding jouw lichaam nodig heeft, hoeveel jij graag beweegt of wil bewegen en consistent en consequent zijn.


Xx Tineke