vanaf morgen

Vanaf morgen

Blog  | Vanaf morgen

Een gezond lichaam is het gevolg van een gezond leven vol van gezonde gewoontes. Jezelf omtoveren naar een “fitgirl” doe je niet op wilskracht, je doet het door je levensstijl te veranderen aan de hand van “healthy habits”. Enkele healthy habits die je al een heel eind verder zullen brengen zijn:


  • Positief denken! Gezonde mensen zijn optimistischer dan minder gezonde mensen. Ze verspillen geen tijd en energie aan klagen. Als ze vinden dat ze een verandering in hun leven moeten aanbrengen, doen ze het. Ze weten ook dat zij en alleen zij verantwoordelijk zijn voor hun daden… en resultaten.
  • Gezonde mensen plannen. Plannen en back-up plannen. Maaltijden plannen, boodschappen plannen, workouts plannen. Door te plannen voorkom je dat je altijd gezonde opties in huis/ in je tas hebt. Plannen geeft ook energie, zeker als je kan afvinken. Let wel dat je niet paranoia bent als je je plannen een keertje niet kan volgen, vandaar: back-up plannen!
  • Sporten, en ervan houden! Gezonde mensen houden ervan om te sporten, meer nog: ze kunnen niet zonder. Als je het sporten ziet als je hobby, je momentje voor jezelf, dan is het geen opgave maar iets om naar uit te kijken. Kies dus zeker iets wat je leuk vindt om te doen!
  • Zondigen, ja dat lees je goed! Ze weten dat als ze zichzelf iets ontzeggen, dat dat het omgekeerde effect zal hebben. Af en toe eens zondigen zorgt er dus voor dat je “on track” blijft, ook op de lange termijn.
  • No excuses. Niet uitstellen, niet: “ja maar”, niet: “vanaf morgen, beloofd!”. Een plan is een plan en een belofte aan jezelf. Lukt het écht niet? Plan het dan vroeger, niet later. Heb je dus een donkerbruin vermoeden dat morgen een lange dag op het werk zal worden, nét op jouw sportavond? Ga dan vanavond sporten 😉.


Verwacht vanaf morgen vooral niet alles van jezelf, pak gewoonte per gewoonte aan, het duurt ongeveer drie weken om een gewoonte je eigen te maken. Vier je succesjes en wees trots op jezelf!


He that is good for making excuses is seldom good for anything else. — Benjamin Franklin


Xx Tineke